Zerpa steunt

Zerpa steunt

“History will judge us by the difference we make in the everyday lives of children.”


– Nelson Mandela

(Nobelprijs-winnaar voor de Vrede)

 

Artsen Zonder Grenzen

Artsen Zonder Grenzen is een internationale, onafhankelijke, medische hulporganisatie die medische hulp biedt aan mensen in levensbedreigende situaties zoals gewapende conflicten, epidemieën of natuurrampen.


De acties van AZG worden bepaald door de medische ethiek en de principes van neutraliteit en onpartijdigheid. AZG biedt hulp op basis van haar eigen inschatting van de noden en zonder enige vorm van discriminatie.


Zerpa steunt AZG om humanitaire hulp te kunnen blijven bieden waar en wanneer dat nodig is, zowel tijdens noodsituaties als in vergeten crisisgebieden en om een volledige onafhankelijkheid te bewaren tegenover politieke, religieuze en economische belangen.

Plan International

Al 4 jaar steunen we Jean Koulemou, een jongetje van 7, uit Nzérékoré, Guinee , in West-Afrika, een land 8 keer zo groot als België. De regio die hoofdzakelijk van de landbouw leeft, werd in 2014 hard getroffen door het ebola-virus.


Plan International werkt samen met de locale overheid bij pedagogisch toezicht in meer dan 500 scholen, opleiding, vorming, les- en medisch materiaal, e.d. met speciale aandacht voor de bescherming en rechten van de kinderen (met extra aandacht voor de meisjes), hygiëne en initiatieven voor de locale economie.


Door onze steun willen wij hen, en in het bijzonder de familie van Jean, helpen, opdat hij naar school zou kunnen gaan en zo de beste kans krijgt op een hoopvolle toekomst.


Succes, Jean !